Δέκα

Χρειάζονται ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις με εθνικό όραμα για να πετύχουμε ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να απογειώσουμε την οικονομία. Το σύστημα έχει καταργήσει όχι μόνο την ανεξαρτησία αλλά επίσης την αλήθεια, την δημοκρατία και την δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε να τις αποκαταστήσουμε.  

Η ΔΕΚΑ Δημοκρατική Ένωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ένα πολιτικό δίκτυο βάσης που έχει το κέντρο ως σημείο συνάντησης πολιτών από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Πολλά προβλήματα είναι κοινά και οι λύσεις τους δεν περιγράφονται σε κάποιο ιδεολογικό εγχειρίδιο. Θεωρούμε μεγάλης σημασίας την ύπαρξη ενός κοινοβουλευτικού κεντρώου κόμματος που θα έχει ρόλο, ενωτικό, ρυθμιστικό, σταθεροποιητικό. Αυτοπροσδιοριζόμαστε βάσει στόχων και τρόπων επίτευξης τους  και όχι ιδεολογικής τοποθέτησης. 

 

έχουμε το τέλειο πακέτο

Δεν έχει η Νέα Δημοκρατία κάποια θετικά στην ιδεολογία της; Έχει! Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια σωστά στο πρόγραμμα του; Έχει! Δεν συμβαίνει το ίδιο με το ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα; Όλα τα κόμματα έχουν κάποια θετικά στην ιδεολογία τους και στο πρόγραμμα τους. Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα με τα άλλα κόμματα; Το πακέτο τους έχει περισσότερα αρνητικά παρά θετικά, περισσότερα λάθος παρά σωστά. Εμείς βρισκόμαστε στο κέντρο και επιλέγουμε τα καλύτερα από την δεξιά και την αριστερά δημιουργώντας έτσι το καλύτερο πακέτο που είναι σχεδόν τέλειο γιατί έχει μόνο θετικά. 

  

μείωση κράτους και φόρων

προκήρυξη όλων των θέσεων εργασίας του Δημοσίου

μείωση διαφορών εισοδήματος και πλούτου

μείωση ανεργίας σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα

δημοψήφισμα για την συμφωνία με την ΠΓΔ Μακεδονίας

ήπιος και σκληρός ευρωσκεπτικισμός

τα συμφέροντα των κατοίκων της χώρας πάνω από άλλα

τιμωρία των υπεύθυνων της μεγάλης οικονομικής καταστροφής

απλή αναλογική - όριο εισόδου το 1,5%

 

άμεση δημοκρατία με δημοψηφίσματα

δημοψήφισμα για πολιτοφυλακή και στρατιωτική εκπαίδευση γυναικών

αποκέντρωση διοίκησης και εξουσίας

εξισορρόπηση μεταξύ αντικρουόμενων στόχων

 προστασία περιβάλλοντος

προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

οικονομική ανάπτυξη

δυνατότητα διαβίωσης σε φυσικό περιβάλλον

ενιαίος χώρος για τους πολίτες Βουλή - Εθνικός Κήπος - Μαξίμου - Προεδρικό - Ζάππειο

ελεύθερη οικονομία με διορθωτικές κινήσεις

ανάπτυξη διάφορων συνεταιριστικών μορφών παραγωγής και κατανάλωσης

υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης

ενάντια στον ρατσισμό

κατά της παράνομης μετανάστευσης

δικαιοσύνη με κατανόηση

η λαϊκή εξουσία είναι πάνω από όλα

ορισμός Πλατείας Διαμαρτυρίας

τα Εξάρχεια καλλιτεχνικό και πολιτιστικό κέντρο

Έχουμε όλες τις λύσεις

Έχουμε λύσεις για όλα τα προβλήματα. Ενδεικτικά μόνο παρουσιάζουμε κάποιες από τις προτάσεις μας για να δώσουμε ένα πολιτικό στίγμα. Συγκεκριμένα συστημικά κόμματα έχουν αποκτήσει την «καλή» συνήθεια να μπαίνουν στην ιστότοπο μας και να μας κλέβουν τις ιδέες. Το σύνολο του προγράμματος μας θα το παρουσιάσουμε λίγο πριν συμμετέχουμε σε εθνικές εκλογές (αυτόνομα ή ως μέρος ευρύτερου σχήματος) και θα έχει μεγάλη προβολή. Έτσι δεν θα προλάβουν να αντιγραφούν οι ιδέες μας από συγκεκριμένα κόμματα για εκείνες τις εκλογές. Επιπλέον, αν το κάνουν στην συνέχεια, θα έχουν καταγραφεί ως δικές μας και θα χρεωθούν τα κόμματα την αντιγραφή. 

για να πάρει η Ελλάδα τα πάνω της, πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω

Αυτοί που ήταν πάνω, το σύστημα ή κατεστημένο, έφθασε την χώρα πολύ χαμηλά γιατί ο σκοπός τους ήταν το προσωπικό συμφέρον και όχι το συμφέρον του συνόλου ή της χώρας. Αυτοί που είναι πάνω, το σύστημα ή κατεστημένο, πρέπει να έρθουν κάτω και αυτοί που είναι από κάτω να ανέβουν πάνω.  Όσο είναι οι ίδιοι επάνω, η χώρα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

είναι επιβεβλημένη και εφικτή η παράκαμψη του συστήματος (system bypass)

 

Scroll to Top