Nea Arche

Η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ που έγινε ΚΙΝΑΛ πρωταγωνίστησαν στην πολιτική σκηνή σε μια περίοδο τεράστιας σήψης, μεγάλης παρακμής και απέραντης αθλιότητας. Κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία, χρεοκόπησαν την χώρα, υποδούλωσαν και εξαθλίωσαν τους Έλληνες. Οι υπεύθυνοι της καταστροφής θα έπρεπε να βρίσκονται στην φυλακή και  περιουσία τους να έχει κατασχεθεί υπέρ του ελληνικού λαού, ως αποζημίωση της τεράστιας καταστροφής που προκάλεσαν.

Επιπλέον θα έπρεπε να τιμωρηθούν όλοι όσοι έκλεψαν τον ελληνικό λαό και να επιστραφούν τα κλεμμένα. Όσο όμως το Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ βρίσκεται στην εξουσία, διαφεύγουν την τιμωρία που τους αξίζει και είναι απαραίτητη για να πάει μπροστά η χώρα. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που δεν θα είναι υπόδουλη σε ΕΕ - ΝΤΠ ώστε να πραγματοποιηθούν όλα αυτά. 

Στην κεντροαριστερά έγινε η αλλαγή και ένα άλλο κόμμα είναι πλέον το κόμμα της εξουσίας. Μένει να γίνει η αλλαγή στην κεντροδεξιά και μάλιστα έχει αργήσει πολύ. Η Νέα Δημοκρατία είναι για την χώρα μια ανοιχτή πληγή που πρέπει επιτέλους να κλείσει, μια βαριά αρρώστια που πρέπει επιτέλους να περάσει. Όσο η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να είναι κόμμα εξουσίας, η Ελλάδα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Για να πάει επιτέλους μπροστά η χώρα και να ευημερήσουν οι πολίτες της, η Νέα Αρχή σκοπεύει να αντικαταστήσει την Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς μέσα από ένα ευρύτερο σχήμα. Οι περισσότεροι που συμμετέχουν στο δίκτυο προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Πάντοτε είχαν αρκετούς ενδοιασμούς και αντιρρήσεις αλλά κάποια στιγμή «το ποτήρι ξεχείλισε» και είπαν:

«Δεν πάει άλλο πια με αυτούς, είναι σκέτη καταστροφή. Να φύγουν το συντομότερο δυνατό γιατί όσο μένουν κάνουν τεράστια ζημιά στην χώρα και στους πολίτες της».

Βρίσκεται περίπου στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με την Νέα Δημοκρατία αλλά έχει σημαντικές διαφορές. Είναι αντίθετη με την ΕΕ - ΝΤΠ που υπακούν τυφλά στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της. Υποστηρίζει μια εναλλακτική, ήπια, ωραία και εύκολη παγκοσμιοποίηση. Δεν δημιουργεί τα πάρα πολλά προβλήματα που έχει προκαλέσει το αποτυχημένο Νεοταξικό μοντέλο, αυτό που ακολουθεί πιστά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας καταστρέφοντας την χώρα. 

Αντί για Γαλλία - Γερμανία, έχει προσανατολισμό σε αγγλόφωνες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία) και Ρωσία. Αυτές οι χώρες ήταν στο πλευρό μας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σε αντίθεση με Γερμανία - Ιταλία που ήταν εναντίον μας και την Γαλλία που ήταν ουσιαστικά ουδέτερη. Η Νέα Αρχή προσπαθεί να αναπτύξει στενές σχέσεις με τον Παγκόσμιο Ελληνισμό και την Παγκόσμια Ορθοδοξία.

Στις αγγλόφωνες χώρες υπάρχει σημαντική ομογένεια. Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη Ορθόδοξη χώρα είναι η Ρωσία. Δυστυχώς αυτή την στιγμή οι σχέσεις ΗΠΑ-Βρετανίας και Ρωσίας είναι κακές αλλά στο μέλλον μπορεί αυτό να αλλάξει. Η Νέα Αρχή θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, ειδικά όταν βρεθεί στην διακυβέρνηση της χώρας.  

Η Νέα Αρχή επιχειρεί προσέγγιση και εναρμόνιση με αντινεοταξικά, ευρωσκεπτικιστικά/αντιευρωπαϊκά κόμματα, φράξιες κομμάτων, δίκτυα, κινήσεις, οργανώσεις που βρίσκονται στην κεντροδεξιά - δεξιά. Το κάνει σε όλο τον κόσμο αλλά προτεραιότητα δίνεται στις αγγλόφωνες χώρες, την Ρωσία και την Ευρώπη. Διάκειται φιλικά προς τέτοια (αντινεοταξικά, ευρωσκεπτικιστικά/αντιευρωπαϊκά) κόμματα και τους ψηφοφόρους τους σε Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία (και στις άλλες χώρες της ΕΕ) αλλά είναι τελείως αντίθετη με τις πολιτικές  που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών τις τελευταίες δεκαετίες. 

 

Scroll to Top