ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

To ΑΔΑΣ είναι το τρίτο κατά σειρά πολιτικό δίκτυο. Από την ενασχόληση με τα άλλα δύο, η GReACTIV έχει αποκτήσει γνώσεις και εμπειρία. Κομβικό σημείο θεωρείται η εξασφάλιση τηλεοπτικής προβολής, για όλα τα πολιτικά δίκτυα. Χωρίς αυτή δεν θα επιχειρηθεί συμμετοχή σε εθνικές εκλογές, ανεξάρτητα ή μέσα σε ένα ευρύτερο πολιτικό σχήμα. Όταν εξασφαλιστεί προβολή από τουλάχιστον ένα τηλεοπτικό κανάλι, θα προσελκυστούν πολλά σημαντικά στελέχη του χώρου, με γνώσεις πολιτικής και επεξεργασμένες θέσεις.

Επομένως σε αυτή την φάση, παρόλο που γίνεται μια σημαντική προετοιμασία, η διατύπωση ακριβώς των θέσεων δεν είναι τόσο σημαντικό. Είναι όμως πολύ σημαντικός ο καθορισμός του γενικού πολιτικού στίγματος, κάτι που γίνεται με την αναφορά σε δύο πολιτικά πρόσωπα του χώρου (Σάντερς - Μελανσόν) που έχουν φέρει πολύ καλά αποτελέσματα σε ΗΠΑ - Γαλλία και την κατά προσέγγιση ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ στον άξονα αριστεράς - δεξιάς. 

Τα μέλη του Δικτύου μπορούν να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις στο Πραγματικά, σε μορφή άρθρων, audio/video. Αυτές οι απόψεις θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για μια πρώτη διατύπωση θέσεων του Δικτύου καθώς μετά την προσέλκυση στελεχών από την εξασφάλιση τηλεοπτικής προβολής, αναμένεται να υπάρξουν ελαφρές τροποποιήσεις.

Σε αυτή την φάση κυρίως επιχειρείται η ανάπτυξη του Δικτύου και η δημιουργία επαφών με πρόσωπα του χώρου. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν μπορεί να φανεί στο Διαδίκτυο όπως η διατύπωση απόψεων. Καθώς δεν είμαστε κόμμα, μέλη του Δικτύου μπορεί να είναι άτομα που ανήκουν σε άλλα κόμματα.

Σαφέστατα ο τελικός σκοπός είναι η κάθοδος στις εκλογές και αυτός γίνεται μόνο από κόμματα ή συμμαχίες κομμάτων. Επίσης είναι πιθανότερο να μην συμμετέχει το ΑΔΑΣ ανεξάρτητα αλλά μέσα από ένα ευρύτερο πολιτικό σχήμα. Επομένως κόμματα, οργανώσεις, κινήσεις, δίκτυα του χώρου δεν αντιμετωπίζονται ανταγωνιστικά.

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις α) να εξασφαλιστεί τηλεοπτική προβολή β) να μην εξασφαλιστεί. Το πρώτο είναι πολύ πιθανότερο αλλά το ερώτημα είναι πότε θα γίνει. Ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Όταν εξασφαλιστεί η τηλεοπτική προβολή, θα προσελκυστούν πολλά πρόσωπα του χώρου. Εν τω μεταξύ όμως θα έχουν γίνει πολλές πρώτες επαφές.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να μας στείλουν προτάσεις. Επίσης μπορούν να δημοσιεύσουν άθρα στο Magazino του Πραγματικά ή να καταθέσουν τις απόψεις τους σε video/audio στο TVRadio

Scroll to Top