ΕΛΟΚ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ   ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ   ΟΦΕΛΟΣ   ΚΕΙΜΕΝΟ

Θα μειωθεί το μέγεθος των δασών  Το μέγεθος των δασών θα μειωθεί μόνο από την κρατική ανικανότητα.  Με τις λύσεις που προτείνουμε θα αυξηθεί το μέγεθος των δασών, θα προστατεύονται καλύτερα, θα μειωθεί η διαφθορά, θα αραιώσουν οι πόλεις, θα αποκατασταθεί αδικία πολλών δεκαετιών και  θα δοθεί ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.

Δεν έχετε περιβαλλοντικές ευαισθησίες  Όποιος αγαπάει πραγματικά τη φύση θέλει να ζει δίπλα της και δεν «πουλάει ψευτο - ιδεολογία» από το κέντρο της πόλης.  Στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να ζούν σε φυσικό περιβάλλον εάν το επιθυμούν.  Στην Ελλάδα δεν είναι δυνατόν. Όπως προαναφέρθηκε, οι λύσεις που προτείνουμε αυξάνουν το μέγεθος των δασών και τα προστατεύουν.

Είσαστε παράνομοι   Αφορά την οικοδόμηση χωρίς άδεια. Τα θέματα πρέπει να τα παίρνουμε από την αρχή και όχι από τη μέση. Αγοράσαμε με νόμιμες διαδικασίες  αγροτική γη για να κτίσουμε.  Στην συνέχεια το κράτος καταπάτησε το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, απαξίωσε τις περιουσίες  μας και προσπαθεί να τις υφαρπάξει. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει δικαιώσει όσους προσέφυγαν εκεί. 

Ο μόνος τρόπος για να  αλλάξουν άδικοι νόμοι είναι  η αντίδραση και η εναντίωση σε αυτούς. Η Ιστορία είναι γεμάτη παραδείγματα.  Ο Γκάντι, ο Μάρτιν Λούθερ Κιγκ, ο Μαντέλα εναντιώθηκαν σε άδικους νόμους που καταπατούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και στο τέλος κέρδισαν.

Για αυτό καίγονται τα δάση  Τα δάση καίγονται σε τέτοιο βαθμό επειδή δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες πυροπροστασίας  με τη διάνοιξη καθαρών αντιπυρικών ζωνών και το καθαρισμό της χαμηλής βλάστησης. Κάθε φωτιά θα έκαιγε λίγα μόνο στρέμματα αντί για χιλιάδες. Οι περισσότερες φωτιές προέρχονται από απροσεξία η ατύχημα. Υπάρχουν λίγες περιπτώσεις που κάποιοι εσκεμμένα βάζουν φωτιές. Το σκεπτικό τους είναι ότι εάν η γη τους καθαρίσει με τη φωτιά, θα καταφέρουν στη συνέχεια «λαδώνοντας»  το δασαρχείο  να την αποχαρακτηρίσουν και να την αξιοποιήσουν.  Σκοπός τους είναι να καθαρίσουν λίγα στρέμματα και όχι χιλιάδες στρέμματα που καίγονται επειδή δεν έχουν γίνει  ενέργειες πυροπροστασίας. Σαφώς αυτοί είναι ελάχιστοι αλλά όσο δεν δίνεται οριστική λύση θα συνεχιστεί το φαινόμενο. Ο δρόμος για  να σταματήσουν οι εσκεμμένες πυρκαγιές είναι να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τους τρόπους που προαναφέραμε.  Επειδή οι πυρκαγιές από απροσεξία θα συνεχίσουν να συμβαίνουν, χρειάζεται απαραιτήτως να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες πυροπροστασίας.

Δεν γίνεται τίποτα εαν δεν αλλάξει το Σύνταγμα   Εχει αναλυθεί αρκετά παραπάνω.  Το άρθρο 24 καλό θα ήταν να αλλάξει και υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο αλλά εάν δεν επιτευχθεί κατι τέτοιο μπορούν να δοθούν λύσεις με άλλους τρόπους.

Δεν θα εισπράττει το κράτος πρόστιμα  Το επιχείρημα αυτό είναι κατ’ αρχήν ανήθικο.  Χιλιάδες πολίτες αδικούνται, ταλαιπωρούνται και καταπατούνται τα δικαιώματα τους για να εισπράττει το κράτος κάποια πρόστιμα. Είναι όμως και λάθος διότι η είσπραξη φόρων με τους τρόπους που περιγράφεται στις ωφέλειες των λύσεων θα είναι πολλαπλάσια.

Θα αντιδράσει η κοινή γνώμη   Η κοινή γνώμη θα αντιδράσει επειδή έχει άγνοια και παραπληροφόρηση επί του θέματος. Αυτό που χρειάζεται είναι να ενημερωθεί σωστά η κοινή γνώμη.  Υπάρχουν ομάδες που αναφέρονται ( κάποια αριστερά κόμματα, δασολόγοι, δικηγόροι, δικαστές, περιβαλλοντικές ΜΚΟ)  οι οποίες θα αντιδράσουν για ξεχωριστούς λόγους κάθε μια αλλά αποτελούν πολύ μικρή μειοψηφία. 

Scroll to Top