ΑΔΑΣ

Ανατρεπτικό Δίκτυο Αριστεράς Σοσιαλδημοκρατίας

Ο χώρος έχει υπερπληθώρα κομμάτων, οργανώσεων, κινήσεων, δικτύων. Η δημιουργία ενός άλλου ελάχιστα θα είχε να προσφέρει. Ενώ είναι μικρής σημασίας για τον χώρο η δημιουργία άλλου ενός πολιτικού δικτύου, είναι μεγάλης σημασίας για την GReACTIV καθώς έτσι συμπληρώνεται ένα κενό και επέρχεται ισορροπία. Υπήρχε η Νέα Αρχή στην κεντροδεξιά - δεξιά, η ΔΕΚΑ στο κέντρο αλλά τίποτα στην κεντροαριστερά - αριστερά.

Επιπλέον όπως εξηγείται και στην περιγραφή, η εξασφάλιση τηλεοπτικής προβολής, αν τελικά επιτευχθεί, θα είναι κάτι αναμφισβήτητα σημαντικό. Θεωρείται απαραίτητη στην σημερινή εποχή ώστε κάποιο πολιτικό δίκτυο να έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε περίπτωση που αποφασίσει να κατέβει σε εκλογές ανεξάρτητα ή μέσα από ένα ευρύτερο πολιτικό σχήμα. Έχει ήδη σχεδιαστεί μεγαλειώδης διαδικτυακή επικοινωνιακή καμπάνια που θα αποτελέσει την βάση αλλά όμως σήμερα δεν είναι αρκετή.

Το πολιτικό Δίκτυο είναι υπό ανάπτυξη. Οι πολιτικές θέσεις θα διαμορφωθούν από όσους συμμετέχουν. Θα είναι ενάντια σε ΕΕ - ΝΤΠ. Ενδεικτικά θα βρίσκεται περίπου στον ιδεολογικό χώρο που εξηγείται στην ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ή αλλιώς σε αυτόν που εκφράζουν ο Μπέρνι Σάντερς στις ΗΠΑ και ο Ζαν Λυκ Μελανσόν στην Γαλλία. Ο Σάντερς βρίσκεται στο αριστερό τμήμα του Δημοκρατικού κόμματος. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2019 προηγείτο για μεγάλο διάστημα μέχρι που οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι στήριξαν τον Μπάιντεν. Έχει διατυπώσει δημόσια ενδοιασμούς για την παγκοσμιοποίηση των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Μελανσόν προέρχεται από τους Σοσιαλδημοκράτες. Τοποθετείται κάπου μεταξύ αριστερού τμήματος σοσιαλδημοκρατίας και αριστεράς. Είναι ευρωσκεπτικιστής. Στις εκλογές του 2022 ήταν τρίτος με μικρή διαφορά από την δεύτερη Λεπέν και το πρώτο κόμμα κεντροαριστεράς - αριστεράς, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο. Οι θέσεις του Δικτύου θα δημιουργηθούν από αυτούς που συμμετέχουν αλλά οι απόψεις Σάντερς & Μελανσόν μπορούν να χρησιμεύσουν ως μία γενική κατεύθυνση. Πάντα πρέπει να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα καθώς σε κάθε χώρα επικρατούν διαφορετικές συνθήκες.

Δείτε Σχεδιασμός και το άρθρο  Έρχεται καναλάρα

Scroll to Top