ΣΥΓΚΡΙΣΗ


Εναλλακτική στη Νέα Δημοκρατία

Στην κεντροαριστερά, το κόμμα εξουσίας αντικαταστάθηκε από ένα άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντικατέστησε το ΠΑΣΟΚ. Κατά την άποψη μας, το ίδιο θα συνέβαινε και στην κεντροδεξιά αν η Χρυσή Αυγή δεν ήταν τόσο ακραίο κόμμα. Παρόμοιες ανατροπές εκλογικών αποτελεσμάτων παρατηρήθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως στη Γαλλία, στην Ιταλία και λιγότερο στην Ισπανία. Στην Γαλλία, το Εθνικό Μέτωπο (νυν Εθνικός Συναγερμός), βρέθηκε  στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς. Στην Ιταλία, η κεντροδεξιά Συμμαχία του Σαλβίνι κέρδισε την πρώτη εκλογική θέση. Στην Συμμαχία συμμετείχε και το κόμμα του Μπερλουσκόνι αλλά ηγέτης ήταν ο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Το κόμμα του Μακρόν* αντικατέστησε τους Σοσιαλδημοκράτες που καταποντίστηκαν.

Στην Βρετανία και στις ΗΠΑ δεν έγιναν εκλογικές ανατροπές διότι άλλαξαν τα κόμματα από μέσα. Ένα μεγάλο τμήμα του Συντηρητικού κόμματος πρωταγωνίστησε στο Brexit και οι Ρεπουμπλικάνοι εξέλεξαν τον Τραμπ που είναι αντίθετος στην ακραία παγκοσμιοποίηση. Η Βρετανία είναι εκτός ΕΕ ενώ η Γαλλία και η Ιταλία εντός, αν και οι δύο τελευταίες έχουν μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα.   

Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία έχουν σχεδόν το μισό ΑΕΠ της ΕΕ. Μαζί με την Γερμανία φθάνουν σχεδόν τα 2/3. Συμμετέχουν στις G7. Οι υπόλοιπες χώρες είναι ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς. Στις τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης και στις τέσσερις από τις εφτά μεγαλύτερες οικονομίες παγκόσμια υπήρξαν ανατροπές. Στην Ιαπωνία δεν παρατηρήθηκε ανατροπή γιατί οι κυβερνήσεις της  δεν ήταν υποστηρικτές της ακραίας παγκοσμιοποίησης. Από τις εφτά μεγαλύτερες οικονομίες, οι πέντε είναι κατά της ακραίας παγκοσμιοποίησης.

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτή η ακραία παγκοσμιοποίηση έχουν τελειώσει. Απλά το τέλος τους είναι πολύ αργό.

Δεν προσεγγίζουμε το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας ή την Λέγκα του Βορρά της Ιταλίας αλλά τα κεντροδεξιά κόμματα στις αγγλόφωνες χώρες. Ο σκοπός μας είναι να συμμετέχει η Ελλάδα στην οικονομική Συμμαχία Ανεξάρτητων χωρών. Αν κάποιες από τις χώρες του Νότου (PIGS) ή ακόμη και η Γαλλία θέλουν να πάρουν μέρος στην Συμμαχία θα είναι ευπρόσδεκτες αλλά είναι δικό τους θέμα. Εμάς τους Έλληνες μας αφορά τι θα κάνει η Ελλάδα.


Η Χρυσή Αυγή είναι η ελληνική περίπτωση του Εθνικού Συναγερμού (Γαλλία) κα της Κεντροδεξιάς Συμμαχίας (Ιταλία) αλλά πιο ακραία. Βρίσκεται εκτός Βουλής και ενδεχομένως η ηγεσία της να φυλακιστεί. Όμως για ένα διάστημα ήταν το τρίτο κόμμα της Βουλής και το δεύτερο της κεντροδεξιάς. Μάλιστα πριν την δολοφονία του Φύσσα προσέγγιζε δημοσκοπικά το 20% και υπήρχε το ενδεχόμενο να ξεπεράσει την Νέα Δημοκρατία και να βρεθεί στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς. Δυστυχώς η αντίθεση των κεντροδεξιών ψηφοφόρων σε αυτή την ΕΕ και αυτή την ακραία παγκοσμιοποίηση εκφράστηκε από ένα ακραίο κόμμα και έτσι δεν είχε επιτυχή κατάληξη. 

Ευελπιστούμε και προσπαθούμε να καταφέρει η Νέα Αρχή αυτό που δεν κατάφερε η Χρυσή Αυγή, να αντικαταστήσει στην Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς με την συμμετοχή της σε ένα ευρύτερο σχήμα. Στην χώρα της ΕΕ με τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, η ανατροπή είναι μισή. Θεωρούμε ντροπή για την ελληνική κεντροδεξιά και την Ελλάδα συνολικά, το κόμμα που κατέστρεψε την χώρα οικονομικά μαζί με το ΠΑΣΟΚ, να είναι κόμμα εξουσίας. Η κεντροδεξιά και η Ελλάδα αξίζουν μια πολύ καλύτερη εναλλακτική. Εναντιονόμαστε στον ρατσισμό, την βία και την κατάλυση της δημοκρατίας. Θεωρούμε ότι δεν έχουμε σωστή Δημοκρατία αλλά ψευτο-δημοκρατία και αγωνιζόμαστε για περισσότερη δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή όμως είχε κάποια άλλα χαρακτηριστικά που την κατέστησαν δημοφιλή. Τα ίδια χαρακτηριστικά έχουμε και εμείς. 

Χρυσή Αυγή Νέα Αρχή Νέα Δημοκρατία
πατριωτική ναι ναι όχι
ευρωσκεπτικιστική ναι ναι όχι
αντισυστημική ναι ναι όχι
αντιμνημονιακή ναι ναι όχι
ακραία ναι όχι όχι
παράνομη μετανάστευση όχι όχι ναι και όχι
ρατσιστική ναι  όχι όχι
φιλολαϊκή ναι ναι όχι
δημοκρατική όχι ναι ναι και όχι

* Το κόμμα του Μακρόν κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από τα υπόλοιπα δηλαδή θέλει πιο στενές σχέσεις στην ΕΕ.  


Νέα Αρχή

Ετοιμάζουμε μια καλύτερη εναλλακτική που θα αντικαταστήσει την Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς. Υποστηρίζουμε μια εναλλακτική ήπια, ωραία και εύκολη παγκοσμιοποίηση.

Τελειώνουμε το κόμμα των λαομίσητων γόνων, της Νέας Τάξης, της εξαπάτησης, της προδοσίας, της αποτυχίας, της οικονομικής καταστροφής και της υποδούλωσης. Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη ντροπή για την κεντροδεξιά κι ένα τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα. Ότι δεν κατόρθωσε η Χρυσή Αυγή θα το πετύχει η Νέα ΑρχήΗ Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να γίνει πρώτο κόμμα της κεντροδεξιάς επειδή είχε ακραίες τοποθετήσεις. Το σχήμα που ετοιμάζουμε είναι μετριοπαθές και πολυσυλλεκτικό. Βρίσκεται περίπου στον ίδιο πολιτικό χώρο με την Νέα Δημοκρατία αλλά ταυτόχρονα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις. Ένα παράδειγμα είναι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο προσανατολισμός σε ΗΠΑ - Ηνωμένο Βασίλειο ή/και Ρωσία αντί σε Γερμανία - Γαλλία.

Οι συνωμότες μόνο συνωμοτικά αντιμετωπίζονται. Η καλύτερη άμυνα σε μια μεγάλη συνωμοσία είναι μια μεγαλύτερη.

Η Νέα Αρχή εσκεμμένα και βάσει σχεδίου παραμένει εδώ και πολλά χρόνια πολιτικό δίκτυο και δεν γίνεται πολιτικό κόμμα. Έτσι δίνει την δυνατότητα στα μέλη της να ανήκουν σε κάποιο κόμμα. Ένα μεγάλο μέρος των μελών του δικτύου ανήκουν και δραστηριοποιούνται σε κόμματα της κεντροδεξιάς, κυρίως στη Νέα Δημοκρατία. Οι απόψεις τους είναι πολύ πιο κοντά στις δικές μας παρά σε αυτές των κομμάτων που ανήκουν. Η Νέα Δημοκρατία θα πέσει εκ των έσω, σε συνδυασμό με αναμενόμενες αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θα αξιοποιήσουμε ικανούς και έντιμους ανθρώπους εκτός αλλά και εντός Νέας Δημοκρατίας που συμφωνούν με τις θέσεις μας και θα έρθουν ΕΓΚΑΙΡΑ με το μέρος μας. Ήδη έχουμε πετύχει σημαντική διείσδυση και υπάρχουν εντός της  Νέας Δημοκρατίας αλλά και άλλων κομμάτων της κεντροδεξιάς πολλά πρόσωπα και οργανώσεις που περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να αλλάξουν βάρκα. Θα τους ανεβάσουμε τουλάχιστον ένα επίπεδο σε σχέση με αυτό που έχουν στην Νέα Δημοκρατία και στα άλλα κόμματα, μπορεί και περισσότερα.

συνέχεια... 

Scroll to Top