ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ενημερωτικές Συναντήσεις  

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών και στελεχών μας. Οργανώνουμε ενημερωτικές συναντήσεις σε πολλά θέματα. Τα περισσότερα αφορούν την πολιτική κίνηση αλλά είναι και μερικά βοηθητικά προς τα μέλη μας. 

Ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να είναι 5-15 η και 50-150. Ανάλογα με τον αριθμό καθορίζεται και ο τόπος της συνάντησης. Όταν τα άτομα είναι λίγα γίνεται σε σπίτι η γραφείο ενώ όταν είναι πολλά γίνεται σε αίθουσες συνεδριάσεων. Συχνά συμμετέχουν ένας η περισσότεροι ειδικοί αλλά συμβάλλουν όλοι. Ειδικός δεν είναι απαραίτητα επαγγελματίας αλλά κάποιος με αρκετές γνώσεις γύρω από το θέμα. 

Συνήθως για να συμμετέχει κάποιος πρέπει να έχει δραστηριοποιηθεί ένα διάστημα μαζί μας αλλά μερικές συναντήσεις είναι ανοιχτές για νέα μέλη και κάθε ενδιαφερόμενο. Ορισμένες συναντήσεις αφορούν μόνο άτομα που έχουν συγκεκριμένους ρόλους στη κίνηση. 

Όλες οι συναντήσεις είναι δωρεάν. Σε περίπτωση που γίνει ενοικίαση αίθουσας, ενδέχεται να ζητηθεί μια μικρή συμβολή από τους συμμετέχοντες. Μελλοντικά μπορεί να οργανώσουμε συνάντηση-συζήτηση σε οποιοδήποτε θέμα, αρκεί να υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής. Ενδεικτικά αναφέρουμε αντικείμενα συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί. 

 • Ιδεολογίες πολιτικές
 • Στρατηγική κίνησης
 • Αντίδραση πολιτική και κοινωνική
 • Οικιστικά προβλήματα - δασικό
 • Διεθνείς σχέσεις και Παγκόσμιος Ελληνισμός
 • Ανεργίας λύσεις και εργασίας αναζήτηση
 • Μικρομεσαίων και νέων επιχειρήσεων ζητήματα
 • Επικοινωνίας τεχνικές και διαπραγμάτευσης μέθοδοι
 • Ψυχολογίας και φιλοσοφίας θέματα

Σημείωση: Γινόντουσαν στο παρελθόν και μπορεί να ξαναγίνουν στο μέλλον. 

Κοινωνικά Προγράμματα

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ: Αποδέκτης διαφόρων προβλημάτων πολιτών. Υπόσχεση μας είναι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε.Ειδική έμφαση δίνεται στο πρόβλημα των αυτοκτονιών που πρέπει να αποφευχθεί πάνω από όλα γιατί είναι δρόμος χωρίς γυρισμό. Για όλα τα άλλα θέματα θα έχουμε το χρόνο μαζί να προσπαθήσουμε. 

Από την αρχή της κρίσης έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα. Πολλοί άφησαν πίσω τους μικρά παιδιά. Συνήθως οι λόγοι είναι οικονομικοί με βασικούς την ανεργία και τα μη διαχειρίσιμα χρέη.  Το κράτος όχι μόνο αδιαφορεί αλλά πολλές φορές είναι αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους στο απονενοημένο διάβημα.Έχουμε  θέσει σαν πρώτους στόχους την δραστική μείωση της ανεργίας και την ανακούφιση των υπερχρεωμένων. Συμπληρωματικά ξεκινάμε  σειρά επιπλέον ενεργειών ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι αυτοκτονίες:

 • Δίνουμε πληροφορίες για ήδη υπάρχουσες δυνατότητες ψυχολογικής υποστήριξης.
 • Αναπτύσσουμε δικό μας δίκτυο ψυχολογικής υποστήριξης όπως και οικονομικών και νομικών συμβούλων.
 • Εάν το πρόβλημα αφορά μια κοινωνική ομάδα εξετάζουμε να θέσουμε ως στόχο την αντιμετώπιση του.
 • Προσπαθούμε να φέρουμε το άτομo σε επικοινωνία με άλλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα.
 • Αποστέλλουμε ηλεκτρονικά κείμενο με το πρόβλημα σε κόμματα, πολιτικούς και ΜΜΕ.
 • Δημοσιεύουμε κείμενο που περιγράφει το πρόβλημα.
 • Ασκούμε πολιτική πίεση σε κόμματα ούτως ώστε να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος.

Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε πρέπει να γίνει κάποια επικοινωνία μαζί μας. Αναζητούμε οικονομολόγους, δικηγόρους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους να βοηθήσουν εθελοντικά την προσπάθεια.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ: Πρόγραμμα για τη μείωση της ανεργίας. Έμφαση δίνεται στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων και στον συνεταιρισμό ατόμων. Φέρνουμε σε επαφή καινοτόμες ιδέες, κεφάλαια και υπηρεσίες. Κάποιος έχει μια καλή ιδέα, άλλοι λίγα κεφάλαια και άλλοι υπηρεσίες να προσφέρουν. Τους βοηθάμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μια εταιρεία όπου όλοι είναι συνεταίροι.   

ΕΣΥ ΚΥΒΕΡΝΑΣ: Βάζουμε τον πολίτη σε όποια θέση θέλει - πρωθυπουργού, υπουργού, διευθυντή Οργανισμού κλπ - και μας λέει ποια μέτρα θα έπαιρνε.

ΟΜΑΔΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ: Δημιουργούμε  ομάδες εθελοντών για κοινωνική προσφορά σε διάφορους τομείς.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ: Θέματα ψυχολογικής υποστήριξης, αναζήτησης του νοήματος της ζωής, ηθικών αξιών, κατάκτησης ευτυχίας και επιτυχίας, προσωπικής ολοκλήρωσης κλπ

Σημείωση: Γινόντουσαν στο παρελθόν και μπορεί να ξαναγίνουν στο μέλλον. 

Scroll to Top